A hét végi folyamatos havazást követően hétfőn enyhülő időjárás mellett erős olvadás kezdődött a francia nagyvárosokban, és a vártnál kisebb fennakadások voltak a közlekedésben.

MTI- A francia meteorológiai intézet azonban további havazást jelez előre 14 megyében az ország középső részén, egyebek között Párizsban és környékén. A Météo France szerint az esti órákban újrakezdődő havazás nem lesz olyan erős, mint a vasárnapi, és nem fog fennakadásokat okozni a közlekedésben.

Péntek óta heten haltak meg a francia utakon az időjárási viszonyok miatt. A hétvégén kialakult 15-20 centiméteres hóréteg után további 1-5 centiméternyi hóra lehet számítani. Hétfőn még kevesen mertek gépkocsiba ülni a fővárosban, de a párizsi tömegközlekedés a vártnál jobban működött. A fővárosban minden busz és villamos elindult, az elővárosokban a járatok 75 százaléka közlekedett.

"Az éjszakai pozitív hőmérsékleteknek köszönhetően jelentősen javultak az útviszonyok, csak kisebb mellékutakon vannak még helyi zavarok" - közölte a prefektúra. A párizsi repülőtereken a járatok negyven százalékát már előzetesen törölték, erről az utasokat vasárnap este értesítették, az induló járatoknál pedig egyáltalán nem voltak késések, így délelőtt teljes nyugalom uralkodott a terminálokon.

Az Air France légitársaság azt közölte, hogy kedden minden járatát el fogja indítani mind a két párizsi repülőtérről.