A Fidesz szóvivője szerint az MSZP leragadt a múltban, amikor a romló gazdasági mutatókra, köztük a növekvő inflációra figyelmeztetett.

MTI - Katona Tamás, az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján a rossz gazdasági mutatókra, a recesszióra, a reálkeresetek és a fogyasztás csökkenésére, az infláció növekedésére és a romló életszínvonalra hívta fel a figyelmet.

A Fidesz azonban úgy látja, a szocialista párt leragadt a múltban, hiszen - mint azt Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője az MTI-nek küldött közleményében írta - mindenkinek egyértelmű volt, hogy külső tényezők növelik az inflációt. A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően pedig idén már csak három százalék körül várható annak mértéke - tette hozzá.

Idén tovább nő a minimálbér, ezzel együtt sok szociális juttatás, a legkisebb bér emelkedése pedig a többi jövedelemkategóriára is pozitívan hat - közölte a szóvivő, megjegyezve, hogy mindezt segíti a tízszázalékos rezsicsökkentés is. Selmeczi Gabriella közleményét azzal zárta, hogy "az idei évtől érezhető eredményeket veszélyezteti a baloldal, veszélyezteti Bajnai Gordon minimálbér-csökkentési javaslata".