Szalay Balázs mérges volt, amiért a szervezők a heves esőzés miatt félbeszakították a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali 11. szakaszát, hiszen Bunkoczi Lászlóval jó helyen autózott. 

A La Rioja és Fiambalá közötti szakaszon az esőzések miatt rengeteg víz zúdult a kiszáradt folyómedrekbe, a folyók megáradtak, és félő volt, hogy a mezőny képtelen lesz átkelni rajta. A motorosok még átjutottak, de a víz szintje percről percre emelkedett, így félbeszakították a versenyt. Az Opel Dakar Team kettőse, Szalay Balázs és Bunkoczi László addigra már túl volt az első ellenőrző ponton, és a huszadik helyen haladt.


"Mérges vagyok. Telnek a napok és nincs lehetőségünk a javításra, mert mindig történik valami" - mondta az Opel Mokka pilótája. "Pedig jó kis szakasz volt. Az elején homokos, tele kövekkel, amelyek olykor koppantak az autó alján, aztán óriási homokos feljáró következett, amelyen gond nélkül feljutottunk, sot, még előztünk is. Aztán következtek a fehér homokos dűnék, amelyek azonban nem voltak annyira veszélyesek."

A magyar páros négyszer kelt át folyón, ebből egy volt rizikós, de az is csak azért, mert nem tudták, mi vár rájuk. "Egyik autós társunk, Lavieille már ott állt a folyóban, amikor mi odaértünk. Azt a megoldást választotta, hogy belegázolt a vízbe, megnézni, milyen mély. Amikor azt láttuk, hogy combig ér, mi belehajtottunk, de a másik oldalon megvártuk őt, hogy a szívességért cserébe, amiért helyettünk is vizes lett, segítsünk, ha esetleg bajba kerülne, de nem szorult segítségre" - mondta Bunkoczi László.

Az első ellenőrző pont után az itiner szerint gyorsabb rész következett volna, ám erre már nem volt lehetőség, mert ott álltak a szervezők és visszafordították Szalayékat is. Bár hivatalos eredmény egyelőre nincs, Szalayék valószínűleg egy helyet előrébb jöttek az összetettben, vagyis a 25. pozícióból várják a folytatást.

A verseny csütörtökön Chilében folytatódik.