Őrizetbe vettek a rendőrök súlyos testi sértés gyanúja miatt egy férfit, aki bántalmazta volt élettársát, eltörte a nő orrát, amikor közös kislányukhoz ment látogatóba Szentendrére.

MTI - Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a 37 éves budapesti férfi a volt élettársával közös, négyéves kislányához érkezett látogatóba múlt pénteken Szentendrére, ahol tettlegességbe torkolló vitába keveredett a nővel annak otthonában.

Először tenyérrel arcon ütötte, majd ököllel orrba vágta gyermeke anyját, s noha a nő orra erősen vérzett, a támadó segítségnyújtás nélkül távozott a lakásból. A bántalmazott asszonyt 8 napon túl gyógyuló sérülésekkel, szilánkos orrcsonttöréssel szállították kórházba - tette hozzá a szóvivő.

A rendőrök a főváros XIII. kerületében lévő lakásáról még aznap este előállították a férfit, majd a Szentendrei Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki, s őrizetbe vették. Ellene súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a rendőrség kezdeményezi az előzetes letartóztatását - közölte Beluzsárné Belicza Andrea.