Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság csütörtök délben azt a fiatalt, aki a gyanú szerint január elsején hajnalban egy szigethalmi szórakozóhelyen kitört tömegverekedésben megkéselt egy férfit.

MTI - Kende Katalin elmondta: J. János helyi lakost emberölés kísérletének gyanúja miatt kedden vette őrizetbe a rendőrség, majd javaslatot tett az előzetes letartóztatására, és ezzel a megyei főügyészség is egyetértett. A 17 éves gyanúsítottnak a döntés értelmében az egyelőre 30 napos előzetes idejére javítóintézetbe kell vonulnia, a bíróság határozatának ezen része ellen az ügyészség fellebbezett - tette hozzá.
  
A további támadót vagy támadókat még keresik.
  
Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán azt közölte, hogy az őrizetbe vett (most előzetes letartóztatásba helyezett) fiatalkorú adataik szerint kedd hajnalban a sörözőben szóváltás, dulakodás után többször mellkason szúrt egy férfit, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az adatgyűjtés során azóta kiderült, hogy ugyanakkor és ugyanott egy másik férfit is bántalmaztak, ő szintén életveszélyesen megsérült. Támadójának személyazonossága egyelőre nem tisztázott. A nyomozást szakértők bevonásával folytatja a rendőrség.
  
Az MTI érdeklődésére csütörtökön a rendőrségi szóvivő csupán annyit közölt, hogy az ügyben nincs újabb publikus információja a rendőrségnek.
  
Az MTK szerdán megerősítette: a szigethalmi sörözőben a klub két sportolója sérült meg.
  
Az MTK ökölvívó-szakosztálya a honlapján azt írta: a Szigethalmon megszúrt sportoló a nyolc késszúrás ellenére, amelyből négy a szíve tájékán érte, jól van. A szakosztály elnöksége szerdán a kórházban meglátogatta a sportolót. Hozzátették, "remélni lehet, hogy holnap kiveszik belőle a csöveket is, és ha nem lép fel komplikáció, akkor hétvégére már haza is mehet".
  
A közlemény szerint az ökölvívó a történtekre csak kihagyásokkal emlékszik. Szilveszter este baráti társaságukban az étterem felső részében búcsúztatták az elmúlt esztendőt. Az alsó részt egy mintegy 30 tagú társaság vette ki. Hajnalban két fiú és egy lány lement az alsó részben lévő mosdóba. A lent szórakozókat zavarta, hogy nem tudnak bemenni a kis helyiségbe. Rájuk rúgták az ajtót, és a hozzájuk legközelebb állót többször megszúrták. A sportoló úgy emlékszik, ekkor érte több szúrás a birkózó barátjukat is. Kimenekültek a mosdóból, de kint folytatódott a verekedés.
  
A bűncselekménnyel két embert gyanúsít a rendőrség. "Az egyiket a helyszínen őrizetbe vették, a másik egyelőre menekül" - írta a szakosztály. A közlemény azt is rögzíti, hogy a másik sérült, az MTK birkózója soha többet nem sportolhat versenyszerűen.