A mintamenzaprogram keretében főzik az ebédet a Junior Vendéglátó Zrt. 36-os üzemében, a főváros XX. kerületében, a Lázár utcában 2013. január 11-én, ahonnan több intézménybe is szállítanak ételt. A közétkeztetés teljes megújítását célul kitűző program során az egészséges, magyar alapanyagokat és a modern konyhatechnológiát részesítik előnyben, hogy az ételek minél nagyobb mértékben megőrizzék vitamin- és ásványianyag-tartalmukat. A kormány idén megemelte a közétkeztetésre fordítandó forrásokat: a tavalyi 68 ezer forintról 102 ezer forintra nőtt az éves fejenkénti keret.


A mintamenzaprogram keretében a Junior Vendéglátó Zrt. 36-os üzemében elkészített ebédet tálalnak a pesterzsébeti Benedek Elek Általános Iskolában 2013. január 11-én. A közétkeztetés teljes megújítását célul kitűző program során az egészséges, magyar alapanyagokat és a modern konyhatechnológiát részesítik előnyben, hogy az ételek minél nagyobb mértékben megőrizzék vitamin- és ásványianyag-tartalmukat. A kormány idén megemelte a közétkeztetésre fordítandó forrásokat: a tavalyi 68 ezer forintról 102 ezer forintra nőtt az éves fejenkénti keret.


MTI Fotó: Illyés Tibor