Elfogták a rendőrök azt a két útonállót, akik - harmadik, korábban elfogott társukkal - elrabolták egy férfi gépkocsiját a Bács-Kiskun megyei Hajós közelében.

MTI - Szombaton este történt a rablótámadás a Miskét Hajóssal összekötő úton. Az 57 éves, Mazda kisteherautójával arra tartó áldozatot három férfi állította meg azzal, hogy autójuk lerobbant. Mikor a segítségét felajánló férfi járművéhez odakötötték a sajátjukat, az 57 éves autós nyakához kést szorítottak, s ütni kezdték.

Az áldozatot betuszkolták a gépkocsiba, majd másfél kilométerrel arrébb, egy földúton kidobták. A súlyosan megsérült autós értesíteni tudta a történtekről a rendőrséget. A körzet megbízott Hajós határában megpróbálta feltartóztatni a támadókat, de azok nagy sebességgel elhajtottak Jánoshalma irányába. A vontatókötél azonban elszakadt, így a járőrök a lerobbant Opelban ülő 25 éves férfit elfogták.

A Mazdával elmenekült másik két gyanúsítottat - egy 21 éves és egy 27 éves férfit - nagy erőkkel kezdték keresni, körözésüket elrendelte a Kalocsai Rendőrkapitányság. A Bács-Kiskun megyei és a Tolna megyei rendőrök közösen, összehangolt akció során, vasárnap délután elfogták Tolnán a két férfit. Az elrabolt Mazdát Rém határában találták meg.

A két férfi elszámoltatása, kihallgatása folyamatban van, velük és a már korábban elfogott társukkal szemben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás miatt folyik az eljárás.