Az atv.hu értesülései szerint együttműködési megállapodást köt szerdán az RMDSZ és az MSZP pártalapítványa. Mesterházy Attila Markó Bélával közös fórumon vesz részt, az MSZP pedig története során először Erdélyben tart elnökségi ülést, amin a párt nemzetstratégiai programját tárgyalják meg.

Szerdán délután magyar idő szerint fél ötkor együttműködési megállapodást ír alá Kolozsvárott az RMDSZ és az MSZP pártalapítványa a Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Táncsics Mihály Alapítvány – értesült az atv.hu. A portál úgy tudja, hogy Mesterházy Attila részt vesz egy közös fórumon is Markó Bélával, az RMDSZ korábbi elnökével. Emellett történetében először ülésezik Erdélyben, Kolozsvárott az MSZP elnöksége, ahol megtárgyalják a párt nemzetstratégiai programját, amelynek megalkotása előtt határon túli szervezetekkel is egyeztettek.

A párt egyik háttérembere úgy fogalmazott az atv.hu-nak, hogy „számos szocialista szerint korábban sok mindent elrontott az MSZP, ami a határon túli magyarok kérdését illeti”.