I. Debreceni Farsangnyitó „DALIDÓ” címmel szervez régi hagyományokat felelevenítő programot a cívisváros január 12-én a Kölcsey Központban, a Modemben és a Baltazár Dezső téren.

A rendezvény a cívisvárosnak azt a régi hagyományát eleveníti fel, amikor Vízkereszt utáni első hétvégén „Dalidót” rendezett. Ilyenkor a céhek mesterei, legényei, inasai együtt ünnepeltek a város polgáraival, jelmezes felvonulást és táncmulatságot tartottak.

A programba a város mellett bekapcsolódik még a 475 éves Debreceni Református Kollégium. A nap folyamán debreceni kézművesek és népi iparművészek munkáit láthatják az érdeklődők, illetve régi elfeledett ételeket lehet megkóstolni. Emellett a Fölszállott a Páva című vetélkedő díjnyertes előadói is fellépnek, valamint táncház és bábszínház várja a közönséget.

Este pedig Ez a város címmel Debrecen városának produkciójának premierjét adja elő a Kodály Filharmonikusok, a Kodály Kórus, a Debreceni Egyetem Magánének Tanszékének hallgatói, Kálmán Péter „Cucás”- prímás, a debreceni Rocksuli, Debrecen hangjai,Böjte Réka, Dánielfy Gergely, Erdős Fruzsina és a PG Csoport.

(Fotó:ohb.hu)