A 31 éves mexikói nő 12 évvel ezelőtt szülte négyesikreit, ám közülük kettő nem sokkal születésük után meghalt. Az újabb hatos csapat egyelőre inkubátorban van, és az orvosok szerint kérdéses, életben maradnak-e.

Salud Romero már 19 évesen egyszerre négy gyermeket hozott a világra, ám az ikrek közül csak kettő maradt életben. Az asszony később elvált férjétől, és jelenlegi élettársától született egy kisfia, most pedig hatosikreket szült.

Az orvosok a terhesség 27. hetében döntöttek a császármetszés mellett, ugyanis az anyánál belső vérzés és emiatt vérszegénység alakult ki, így biztonságosabbnak látták világra segíteni a babákat. A kicsik - négy lány és két fiú - súlya jelenleg 600 és 900 gramm között van, és az orvosok szerint állapotuk egyelőre labilis.

 - Nem túl jók az esélyeik, de mindent megteszük értük - nyilatkozta a Daily Mail cikkében Rosalba Martinez, a moreliai kórház koraszülött részlegének specialistája, aki szerint a legnagyobb veszélyt a kicsik alacsony súlya, és tüdejük fejletlensége jelenti.

A házaspár ugyan csak öt gyerekre volt felkészülve, és nagyon meglepődtek, amikor hatodik is kibújt. A büszke 21 éves apa, Joshua Salinas munkásként dolgozik, és mindössze 33 ezer forintot keres havonta. Így a legnagyobb kérdés, a babák egészségi állapota mellett, hogy az így 11 tagúra bővült család miből fog majd megélni.

Utoljára 2008 októberében születtek hatosikrek a világon, akkor egy New York-i nő, Digna Caprio szülte meg 25 hetes babáit, szintén császármetszéssel.

A statisztikák szerint hatos ikrek 4712 millió esetből egy alkalommal születnek.