Enyhe eséssel kezdhetik a csütörtöki kereskedést az irányadó nyugat-európai részvényindexek, miután a befektetőket óvatosságra inthetik az Apple vártnál gyengébb eredményei és kivárhatnak a Nokia eredményközlése előtt.

MTI - Az Cantor Index elemzői szerint a FTSE 0,07 százalékos, a frankfurti DAX 0,13 százalékos, míg a párizsi CAC 0,14 százalékos mínuszban nyithat.
  
"Az erős kezdés után kissé elbizonytalanodott a piac" - értékelt Richard Hunter, a Hargreaves Lansdown elemzője, aki arra hozzátette: a piacok most pozitív mozgatóra várnak. Ezek között lehet egy kedvező fordulat a vállalati jelentések terén, több pozitív nyilatkozat az euróövezeti kilátásokkal kapcsolatosan, vagy előrelépés az amerikai adósságplafon kérdésében - tette hozzá.
  
A befektetőket az is elbizonytalaníthatja, hogy az iPhone okostelefonokat is gyártó Apple az elemzői várakozásoknál alacsonyabb negyedik negyedévi árbevételről számolt be, amelynek hatására 10 százalékkal esett a vállalat részvényárfolyama.
  
A legfontosabb európai vállalati bejelentés csütörtökön a Nokia negyedik negyedévi eredményközlése, amely közép-európai idő szerint délben lesz.
  
A csütörtöki kereskedés során a piacokat leginkább az európai beszerzési menedzser indexek mozgathatják. Közép-európai idő szerint fél tízkor a német előzetes adat, míg tízkor az euróövezeti érték lesz a legfontosabb adatközlés.
  
Szerdán a FTSE 0,30 százalékos erősödéssel 6197,64 ponton zárt, a DAX-30 0,15 százalékkal 7707,54 pontra nőtt. Párizsban a CAC 0,40 százalékkal 3726,17 pontra gyengült.