Hozzávalók:
olaj
köménymag
hagyma
cékla
cukor
só
ecet
tejföl
liszt
víz
Elkészítés:
Köménymagot pirítok kevés zsiradékon.
Apróra vágott hagymát teszek hozzá, és megdinsztelem.
A nagylyukú reszelőn lereszelek egy fej meghámozott nyers céklát, kissé összesütöm a hagymával, majd kevés vízzel felengedem, puhára főzöm.
Ízlés szerint lehet ízesíteni cukorral, sóval, ecettel.
Tejfölös habarással sűrítem.
Bundáskenyeret sütöttem mellé.
Tanácsok:
Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." c. naplóm 34. bejegyzésében.
olaj
köménymag
hagyma
cékla
cukor
só
ecet
tejföl
liszt
víz
Elkészítés:
Köménymagot pirítok kevés zsiradékon.
Apróra vágott hagymát teszek hozzá, és megdinsztelem.
A nagylyukú reszelőn lereszelek egy fej meghámozott nyers céklát, kissé összesütöm a hagymával, majd kevés vízzel felengedem, puhára főzöm.
Ízlés szerint lehet ízesíteni cukorral, sóval, ecettel.
Tejfölös habarással sűrítem.
Bundáskenyeret sütöttem mellé.
Tanácsok:
Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." c. naplóm 34. bejegyzésében.
0 Megjegyzések