Hozzávalók:
pirospaprika,
kristálycukor,
feketebors,
só,
finomliszt,
vaj,
1 db zeller,
2 fej vöröshagyma,
1,5 dl búzasör.

Elkészítés:
A zellert és a hagymát hámozd meg.
Mindkettőt vágd kockákra (a hagymát olyan apróra, amennyire csak tudod).
Egy kis lábosban olvassz fel négy evőkanál vajat.
Szórd rá a hagymakockát, és pirítsd meg.
Amikor sárgás a színe, adj hozzá két féldecis pohár finomlisztet.
Ezzel is pirítsd két-három korty sörnyi ideig, miközben folyamatosan kevergeted (csak hogy tudd, most hagymás rántást készítettél).
Ekkor öntsd bele a négy üveg sört.
Vedd nagyra a lángot, és szórj rá két kiskanál pirospaprikát.
Tedd bele a zellerkockákat.
Ízesítsd hat csipet sóval, két csipet borssal és négy evőkanál cukorral.
Forrald fél sörnyi ideig, és kész.
Tálalás előtt kóstold meg, mert ha valami hiányzik belőle, még korrigálhatod.