A CNN amerikai hírcsatorna utazásra szakosodott internetes honlapja októberre a Budapest Maratont ajánlja olvasóinak a futók számára készített összeállításában. 

A CNN honlapja a világ 70. leglátogatottabb honlapja, és egyben a legismertebb amerikai hírcsatorna. A Futókalauz 2013 címet viselő írás - mely minden hónapban egy versenyt emel ki - hangsúlyozza, hogy a "festői szépségű" magyar fővárosban a verseny rajtja a Hősök terén lesz, ahol a hét vezér szobrai néznek le az indulókra. A szerkesztők mindehhez hozzáteszik, hogy ha "ez nem lenne elég inspiráció ahhoz, hogy egyéni csúcsot javítson a futó", akkor segít a pálya, mely a fővároson keresztül, többek között a Duna mentén vezet, és teljesen sík a terep, így tökéletesen alkalmas egyéni csúcsjavításra.  Az ajánló a budapesti mellett - más-más hónapokra - egyebek között a Los Angeles-i, a honolului, a dubaji és a holt-tengeri maratonira hívja fel a sportolni vágyók figyelmét.






A Spar Maraton 2012-ben is igazi futófesztivál szerepet tölt be, elvégre nem véletlen hogy a több mind negyedszázados rendezvény mára már az egyik legnépszerűbb hazai futóeseménnyé vált. A 28. Spar Budapest Futófesztiválra október 13-án kerül sor. A rendezvényen 2012-ben rekordmennyiségű futó vett részt, soha korábban nem indult 19200 sportembernél több magyarországi szabadidősport eseményen. Nem csak a magyarok tömegeit vonzotta a csúcskategóriás esemény, a hazai indulókon kívül 60 ország több mint 2500  futója színesítette a mezőnyt.






A futófesztivál nevet nem véletlen kapta a rendezvény, hiszen a maratoni táv teljesítése mellett, ki ki tüdeje és állóképessége szerint futhat a pár száz métertől akár a 42 kilométeres távig, hogy mindenki átadhassa magát a futás örömének és a mozgás élvezetének. A maratoni távfutóinak nem kevésbé élvezetes látványban lehet részük mint a Budapesti Nemzetközi Félmaraton résztvevőinek. A Hősök teréről rajtoló mezőny versenyének olyan látnivalók biztosítanak csodálatos hátteret többek közt, mint az Andrássy út, Gellért tér, Margit híd, Kossuth Lajos tér, Szabadság híd vagy Fővám tér.

A Spar Nemzetközi Maraton 2013-as tervezett útvonala:

Hősök tere-Andrássy út-Bajcsy Zs. út-FORDÍTÓ (a Nagymező utcánál)-Bajcsy Zs. út-József Attila utca-Apáczai Cs. J. utca-Petőfi tér-Március 15. tér-Március 15. téri lehajtó-Pesti alsó rakpart-Eötvös téri felhajtó-Roosevelt tér-Arany J. utca-Széchenyi rakpart-Kossuth tér-Szalay utca-Balassi B. utca-Széchenyi rakpart-Jászai M. tér-Újpesti rakpart-Szent István parki lehajtó-Pesti alsó rakpart-FORDÍTÓ (a Dráva utcai lehajtónál)-Pesti alsó rakpart-Eötvös téri felhajtó-Roosevelt tér-Lánchíd-Clark Á. tér-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart-Halász utcai lehajtó (északi ág)-Budai alsó rakpart-Újlaki rakpart-FORDÍTÓ (az Árpád hídnál)-Újlaki rakpart-Budai alsó rakpart-Lágymányosi hídi felhajtó-Dombóvári út-FORDÍTÓ (a Budafoki út előtt)-Dombóvári út-Pázmány P. sétány-Műegyetem rakpart-Bertalan L. utca-Budafoki út-Szent Gellért tér-Szabadság híd-Fővám tér-Sóház utca-Pesti alsó rakpart-FORDÍTÓ (a Dráva utcai felhajtó előtt)-Pesti alsó rakpart-Szent István parki felhajtó-Újpesti rakpart-Jászai M. tér-Széchenyi rakpart-Balassi B. utca-Szalay utca-Kossuth tér-Alkotmány utca-Bajcsy Zs. út-Nyugati téri felüljáró-Váci út-Ferdinánd híd alatt-Lehel út-Dózsa György út-Hősök tere-Olof Palme sétány-Benczúr utca-56-osok tere.

Video a tavalyi maratonról: