Hozzávalók:
2 db húsos zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1 l húsleves (kockából)
1 szál zellerzöld
tányéronként: 1 tojás, 1 szelet kenyér
só, bors

Elkészítés:
A kicsumázott, felkarikázott zöldpaprikát a felhevített zsiradékra dobjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, és erős tűzön, gyakran megkeverve, hirtelen megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, és a forrástól számított kb. 15 percig lassú tűzön forraljuk.
A kenyérszeleteket mindkét oldalán megpirítjuk, minden tányér aljára 1-1 szeletet teszünk, ráhelyezünk 1 tükörtojást, és rámerjük a forró levest. Tetejére szórjuk a finomra vágott zellerzöldet.
Azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Gyors, laktató és finom.