Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 fej saláta
3 dkg vaj
40 dkg tisztított zöldborsó
2 dkg liszt
3 dl tej
cukor ízlés szerint
A gombóchoz:
20 dkg túró
1 tojás
5 dkg búzadara
1 teáskanál vágott kapor

Elkészítés:
Előkészítés: A salátát megtisztítjuk és megmossuk.

Elkészítés: A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral, és 20-30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogva forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk, és tálalásig a vízben hagyjuk. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a levest. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót, és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel, és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük), és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 276 kcal