Hozzávalók:
30 dkg meggy
1 tojássárgája
2 dl tejszín
1 dl édeskés fehérbor
4 evőkanál cukor
őrölt fahéj
reszelt citromhéj
Elkészítés:
A megmosott (befőtt esetén lecsurgatott) meggyet forró vízben főzzük, majd nemsokára hozzáadjuk a cukrot és fahéjat. Habverővel összekeverjük a tojássárgáját a tejszínnel és tűzről levett leveshez habarjuk. Hozzáadjuk a bort és meghintjük frissen reszelt citromhéjjal.
Lehűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc
30 dkg meggy
1 tojássárgája
2 dl tejszín
1 dl édeskés fehérbor
4 evőkanál cukor
őrölt fahéj
reszelt citromhéj
Elkészítés:
A megmosott (befőtt esetén lecsurgatott) meggyet forró vízben főzzük, majd nemsokára hozzáadjuk a cukrot és fahéjat. Habverővel összekeverjük a tojássárgáját a tejszínnel és tűzről levett leveshez habarjuk. Hozzáadjuk a bort és meghintjük frissen reszelt citromhéjjal.
Lehűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc
0 Megjegyzések