Az ifjúkori lázadásból már kinőtt, de lendülete még mindig a régi Jon Bon Jovinak, aki nemcsak az örök fiatalságának titkáról mesélt, de azt is elárulta, miért mondott nemet az X-Factor mentori posztjára.

ma.hu - Ha nem tudnánk, hogy már 30 éve a pályán van, könnyen nézhetnénk nagyjából ennyi idősnek is, pedig Jon Bon Jovi bizony idén már az 51. születésnapját ünnepli néhány héten belül. Ráadásul zenekarával, a Bon Jovival épp egy óriási világkörüli turnéra készül a banda kerek évfordulója alkalmából, így hát nem csoda, ha a rocker ismét reflektorfénybe került. Fiatalságának titka mellett a magánéletéről és közelmúltbeli felkéréseiről is nyíltan mesélt a The Sun című brit bulvárlapnak.

Mint mondta, örökifjú külsejét kizárólag a géneknek köszönheti. "Nem használok testápolószereket és mindenféle fiatalító italokat. Sebészekhez sem fordultam sose, a melleim is pont megfelelő méretűek, úgyhogy nem hinném, hogy szükségem lenne rájuk" - tréfálkozott. Ugyanakkor nem tagadta, hogy imád futni és úgy dolgozik, mint egy megszállott. "Naponta 5-6 mérföldet futok. Ezt senki sem hiszi el, de végülis úgy futok, mint egy öregember" - nevetett.

A kezdeti vad évek után az italokról is lemondott, igaz, azt nem tagadja, hogy a bort mindmáig nagyon szereti, de ez az egyetlen bűnös vétke. Más téren is "lenyugodott", bevallotta, hogy a legkevésbé sem lehet őt "dívának" tekinteni, nincsenek sztárallűrjei, nem kér különleges berendezést a turnékon a szobájába, sem speciális kíséretet, egyszerűen ez nem érdekli. Mint ahogyan az sem, amikor a többiek azzal ugratják, hogy neki van a legkisebb poggyásza, amikor együtt kelnek útra.

"23 éve házasságban élsz, hogyan tartod életben a romantikát?" - tette fel a kérdést a bulvárlap, és a zenész nem késlekedett a válasszal. Mint mondta, egyszerűen a szerencséjének tudja be: nagyszerű nőt talált maga mellé, aki még mindig szereti őt. Épp ezért a Valentin-napnak sem tulajdonít különösebb jelentőséget, bevallása szerint rendszeresen el is felejti, de úgy érzi, hogy nincs is sok értelme ennek a napnak, ha aztán a másik 364 napon nem foglalkozna a feleségével. "Nem kell vásárolni aznap semmi extrát, hogy aztán az év hátralévő részében teszetosza legyek. Egy karton virág bőven megteszi" - viccelődött.

Ami a karrierjét illeti, nem érte nagy meglepetésként, hogy tavaly felkérték őt az angliai X-Factor mentorának, ám mint mondta, ez egyáltalán nem neki való szerep, ráadásul akkor már tervezték a turnét, így ideje sem lett volna rá. De ahogy mondja, akkor sem vállalta volna el, ha az idejébe belefért volna: ő az első lemezét 23 évesen adta ki, tehetsége a különböző bárokban teljesedett ki és sosem nyert nagy versenyeket. A tehetségkutatók felfedezettjeit inkább félti: hatalmas magasságokba ível a karrierjük egy pillanat alatt, belökik őket a reflektorfénybe, aztán egy év múlva fogalmuk sem lesz, merre tovább...