Hozzávalók:
1 cs. csirkeaprólék
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál finomliszt
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1/2 db zellergumó
1/2 db karalábé
1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
1 késhegynyi őrölt bors
1 csapott evőkanál fűszerkeverék
2 db babérlevél
3 evőkanál tejföl
2 tojás
5 dkg teavaj

Elkészítés:
A hagymát lereszeljük, a zöldségeket gyufaszál vékonyságúra (Juliennre)vágjuk és a vajon átsütjük. Felengedjük 2 liter vízzel, beleadjuk a kisebb darabokra vágott csirkeaprólékot, fűszerkeveréket, borsot, babérlevelet és lefedve lassú tűzön a hús puhulásáig főzzük. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk, - a fehérjét villával kissé (nem habosra!) felverjük és belecsorgatjuk a forró levesbe. A tojások sárgáját leveses tálban elkeverjük a tejföllel, liszttel, a zöldpetrezselyemmel, s állandó keverés mellett rátálaljuk a forró levest.