Hozzávalók:
80 dkg nyers tisztított burgonya,
80 dkg nyers tisztított burgonya,
1 közepes fej vöröshagyma,
3 evõkanál
olaj,
2 babérlevél,
1 evõkanál finomliszt,
2 dl tejföl,
1 evõkanál
vegeta,
1 teáskanál piros fûszerpaprika.
Elkészítés:
Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet és világos zsemleszínûre pirítom. A tûzrõl lehúzva belekeverem a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát meg a pirospaprikát. Jól összekeverem, ezután felöntöm három deci vízzel és simára keverem. A meghámozott, megmosott burgonyát karikákra vágom, fazékba rakom, és annyi vízzel öntöm fel, hogy csak szûken lepje el. Beleszórom a vegetát, beleteszem a babérlevelet és lefedve puhára fõzöm. Ezután szûrõn keresztül (nehogy csomós legyen) belecsorgatom az ízesített rántást, és a simára kevert tejfölt is beleöntve, folytonos keverés közben jól kiforralom. Legalább öt percig fõzöm, végül a babérlevelet kidobom a fõzelékbõl. Natúrszelet vagy sült kolbász, virsli a hozzávaló feltét.
Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:
Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet és világos zsemleszínûre pirítom. A tûzrõl lehúzva belekeverem a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát meg a pirospaprikát. Jól összekeverem, ezután felöntöm három deci vízzel és simára keverem. A meghámozott, megmosott burgonyát karikákra vágom, fazékba rakom, és annyi vízzel öntöm fel, hogy csak szûken lepje el. Beleszórom a vegetát, beleteszem a babérlevelet és lefedve puhára fõzöm. Ezután szûrõn keresztül (nehogy csomós legyen) belecsorgatom az ízesített rántást, és a simára kevert tejfölt is beleöntve, folytonos keverés közben jól kiforralom. Legalább öt percig fõzöm, végül a babérlevelet kidobom a fõzelékbõl. Natúrszelet vagy sült kolbász, virsli a hozzávaló feltét.
Elkészítési idő: 50 perc
0 Megjegyzések