Látszatintézkedések helyett azonnali élelmiszerár-csökkentést!

(MTI) - Közel 20 százalékkal emelkedtek a termelői árak a mezőgazdaságban az utóbbi időben, és nem látni a drágulás végét. Ez azt jelenti, hogy Magyarország az újévben újabb, minden eddiginél brutálisabb élelmiszerár-emelkedés előtt áll. A szocialista párt felszólítja az Orbán-kormányt, hogy ne látszatintézkedésekkel "segítse" a mindennapi megélhetésükért küzdő családokat!
Az Orbán-Matolcsy kettős tündérmeséje az újévben napról napra véresebb valósággá válik. Tegnap kiderült, hogy közel 20 százalékkal nőttek az élelmiszereket megtermelő gazdálkodók költségei az elmúlt év végén, ma pedig már arról szólnak a hírek, hogy decemberben az árak 5 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Az élelmiszerek ennél is jobban drágultak, egy év alatt 7 százalékkal emelkedtek.
Erre mondja a magyar embereknek Orbán Viktor és Matolcsy György, hogy Magyarország megindult felfelé. Erre mondja az egyre nagyobb terheket cipelő társadalomnak Lázár János, hogy az elmúlt két évben tanúsított lakossági áldozatvállalás meghozta eredményét.
Erre és ezért mondja a Magyar Szocialista Párt, hogy Magyarországnak gyökeres gazdaságpolitikai fordulatra van szüksége. Igazságosabb teherviselésre, tisztességes bérekre, munkahelyteremtő beruházásokra, és ha már élelmiszerár: az alapvető élelmiszerek áfájának azonnali csökkentésére!

Tukacs István,
országgyűlési képviselő

Kiadó: MSZP Országos Központ