Az Alföld könyvek 22. köteteként Otthonos idegenség címmel jelent meg nemrég az Alföld Stúdió kritikai műhely kilencedik antológiája, tizenöt szerző tanulmányával. Bemutatója 2013. január 21-én lesz a debreceni MODEM kávézójában.

Az Alföld irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat hatókörében működő Alföld Stúdió kritikai műhely 22. köteteként jelent meg 2012 decemberében az Otthonos idegenség című antológia, mely tizenöt szerző tanulmányát tartalmazza. A kötet szerkesztői az Alföld Stúdió vezetői, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának oktatói, Fodor Péter és Lapis József. A szövegek szerzői: Áfra János, Balajthy Ágnes, Barna Péter, Bujdosó Ágnes, Jován Katalin, Kiss Boglárka, Korpa Tamás, Liktor Eszter, Lovas Anett Csilla, Máté Éva Gyöngy, Őry Katinka, Papp Sándor, Réti Zsófia, Szabó Orsolya, Ureczky Eszter.

A könyv bemutatója 2013. január 21-én lesz 17 órakor a debreceni MODEM kávézójában. Köszöntőt mond Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, az antológiát pedig Bényei Péter egyetemi adjunktus (Debreceni Egyetem) mutatja be. Ezt követően kerekasztal-beszélgetés lesz a stúdió munkájáról és a kötetről a szerkesztők és a szerzők részvételével. A program 17 órakor kezdődik a MODEM kávézójában.

(Forrás: Kultúra.hu)
(Fotó: KULTer.hu)