Hangfelvételek és lefoglalt dokumentumok igazolhatják, hogy a rendőrségi vesztegetési botrányban előzetesbe helyezett főtisztek több alkalommal is megtévesztették a bűnszervezet vezetésével gyanúsított V. Lászlót.

Hamisított bűnügyi dokumentumokkal többször is átverhették az éjszakai mulatóiról elhíresült V. Lászlót azok az egykori főrendőrök, akiket a vállalkozó a gyanú szerint éveken át megvesztegetett. A Magyar Nemzet értesülései szerint ezt igazolhatják azok a telefonlehallgatási jegyzőkönyvek, amelyeket a korrupciós ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat által folytatott titkos felderítés idején rögzítettek. A Magyar Nemzet úgy tudja, az azóta előzetes letartóztatásban lévő volt főtisztek a beszélgetésekben egyebek mellett arról egyeztettek, hogy milyen általuk kitalált rendőrségi ügyek hamisított irataival, illetőleg azok sikeres elhárításának meséjével igazolják rátermettségüket és lojalitásukat a vállalkozónak. A gyanú szerint a havi fix ,,fizetésért" V. Lászlót szolgáló egyenruhások előkészületben lévő, nagyszabású rendőri akciókról számoltak be a bűnszervezet vezetőjének tartott mulatótulajdonosnak, s ezekről az általuk készített, hivatalosnak tűnő jegyzőkönyveket mutatták be neki.

A kitalált eljárásokról szóló dokumentumok közül a nyomozók többet is lefoglaltak, amikor az ügy tavaly nyári kirobbanása idején házkutatásokat tartottak a gyanúsítottak ingatlanaiban. Mint az az ügy eddig nyilvánosságra került részleteiből már kiderült, a volt főtisztek sikerrel ,,hárítottak el" több valóban tervbe vett bűnügyi, illetőleg közbiztonsági akciót is, amelyek a vállalkozó érdekeltségei közé tartozó szórakozóhelyeket érintették volna.