Összeolvadt az Ergo Ausztria International AG két magyarországi életbiztosítója az év elejével Ergo Életbiztosító Zrt. néven, a nem életbiztosító pedig az osztrák anyavállalat, az Ergo Versicherung fióktelepe lett.
 
MTI - Freund László, az új életbiztosító és a fióktelep elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón közölte: az átalakulás az ügyfelek meglévő szerződéseit nem érinti.
 
Az Ergo-csoport a világ 30 országában jelen lévő, évi 20 milliárd eurós díjbevételű biztosítási hálózat. A Munich Re-csoport tulajdonában áll, amely a világ egyik vezető viszontbiztosítója és kockázatkezelője.
 
A jogelőd két életbiztosító a Viktoria-Volksbanken, illetve az Ergo Életbiztosító volt, a nem életbiztosító pedig Viktoria-Volksbanken Biztosító néven működött a múlt év végéig.
 
A Ergo Életbiztosítóban a Volksbanknak 25 százalékos tulajdoni hányada volt, ezt a biztosító megvásárolta, ugyanakkor a Volksbank továbbra is értékesíti az Ergo termékeit Magyarországon. A biztosítónak partnere az UniCredit és a takarékszövetkezetek is.
 
Az Ergo magyar cégeinek díjbevétele 2010-ben - a csúcson - 4,5 milliárd forint volt. A díjbevétel 2011-ben 4,1 milliárdra esett vissza, és tavaly is csökkent - mondta az elnök-vezérigazgató, de számot - a még csak készülő mérlegre hivatkozva - nem említett.
 
A múlt évi díjbevétel-csökkenés mögött az áll, hogy a folyamatos díjú életbiztosítások értékesítését szorgalmazták, és ebben el is értek 20 százalékos növekedést, ugyanakkor az egyszeri díjas életbiztosítások visszaszorulása miatt az egyenleg negatív lett.