Hozzávalók:
10 dkg aszaltszilva (magvalt),
2 db alma (savanykás),
4 dkg dióbél (fél),
1 db citrom,
2 dl tejszín,
4 dl almalé,
2 dl fehérbor (édes),
2 evőkanál búzaliszt (finom),
4 evőkanál cukor,
ízlés szerint citromfu (levél),
1 csipet fahéj (őrölt),
0.5 rúd vaníliarúd.

Elkészítés:
Áztasd be az almalébe az aszaltszilvákat, min.30 percig.
Add hozzá a cukrot,a vaníliát és a fahéjat.
Öntsd bele a bort, forrald fel.
Turmixold le a levest.
Tedd vissza a tűzre.
Keverd simára a tejszínt a liszttel, sűrítsd be vele a levest.
Vedd le a tűzről, ízesítsd citromlével, citromfűvel.
Tisztítsd meg és szeleteld vékonyra az almát.
Add a leveshez a dióbelet és az almát.
Hűtsd be.
Tálald hidegen.