Az algériai külügyminiszter szombaton elismerte, hogy hazája biztonsági erői követtek el hibákat a szaharai földgáztelepen történt túszdrámában, amelyben legalább 37 külföldi és egy algériai dolgozó meghalt.

MTI - A davosi Világgazdasági Fórumon tartózkodó Murad Medeldzsi elismerte azt is, hogy Algériának nemzetközi segítségre van szüksége a terrorizmus elleni hatékonyabb küzdelemhez.
  
Általános bírálatot váltott ki a nemzetközi közösségből, hogy Algéria nem volt hajlandó külföldi segítséget elfogadni a túszválság megoldásában, és hogy katonái tüzet nyitottak az iszlamista fegyveresek túszokkal teli járműveire.
  
"Elkövetett hibáink elemzése folyamatban van, és hajlunk annak megállapítására, hogy a művelet sikeres volt" - jelentette ki. A kőolajban és földgázban gazdag Algéria valószínűleg meg fogja erősíteni a biztonsági intézkedéseket azokban az üzemeiben, ahol külföldiek dolgoznak.
  
Az országban továbbra is dolgoznak majd külföldiek, mert ez a legjobb reakció a terroristák tetteire - tette hozzá.
  
A miniszter védelmébe vette az algíri kormány döntését, miszerint támadni kell, nem pedig tárgyalni.
  
"A terroristák gondolkodásmódjával szemben a szavak nem elegendőek a megoldáshoz. Cselekedni kell" - mondta. Ugyanakkor elismerte, hogy Algéria egyedül már nem képes felvenni a harcot a nemzetközi terrorizmussal.