Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár, 
15 dkg szalonna, 
15 dkg vöröshagyma, 
pirospaprika, 
 20 dkg gomba 
20 dkg füstölt kolbász petrezselyem,
2 dl tejfől 
2 dkg liszt, só, bors

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk, és megpiritjuk, a hagymát is rátesszük az aprokockára vágott húst is, sózzuk borsozzuk, egy evőkanál pirospaparikával meghintjük annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Amikor a hús már félig puha beletesszük a felszeletelt gombát, a füstöltkolbász karikákra vágva és tovább főzzük 15-20 percig. Habarást készitünk a tejfelből lisztből a levesbe ötjük az apróra vágott peterezselymet is rászorjuk és fel forraljuk 5 percig még főzzük és tálaljuk.