Feltehetőleg maga az elkövető sebesült meg abban a robbanásban, amely csütörtök éjjel történt Zágrábban - közölte a Vecernji List című horvát napilap internetes oldalán meg nem erősített rendőrségi információkra hivatkozva.

(MTI) - A férfit könnyebb végtagsérülésekkel szállították kórházba a nem sokkal éjfél után bekövetkezett robbanás helyszínéről, a horvát főváros nyugati részéből egy autóbusz-megállóból.

A horvát közszolgálati rádió és televízió (HRT) híradásaiban azonban továbbra is hangsúlyozza, hogy a rendőrség nem erősítette meg, igaz, nem is zárta ki, hogy a sérült lenne az elkövető. A HRT ugyancsak nem hivatalos értesülésként azt is közölte, hogy a hatóságok további 14 embert őrizetbe vettek, kihallgatták őket, és helyi lapértesülések szerint a rendőrség átkutatta a lakásaikat is.

Egyes reggeli sajtóbeszámolók szerint több detonációt is lehetett hallani éjszaka Zágrábban. A hatóságok azonban leszögezték, hogy egy robbanás volt. A rendőrség cáfolta azokat a híreszteléseket is, amelyek több fel nem robbant szerkezetről szóltak.

Rendőrségi sajtónyilatkozatokból kitűnik, hogy amatőr robbanószerkezetről lehet szó, a hatóságok kizárják a terrortámadás lehetőségét, de elképzelhetőnek tartják, hogy az éjszakai robbanásnak köze van a két nappal ezelőtti esethez.

A horvát főváros nyugati városrészében, Podsused vasútállomásánál szerdán 3 óra 50 perckor ismeretlen robbanószerkezet lépett működésbe a vasúti sínek mellett a Zágráb és Varasd (Varazdin) között közlekedő tehervonat áthaladásakor. Személyi sérülés nem történt, azonban a mozdony és a sínek megrongálódtak, s néhány környékbeli házban kisebb anyagi kár keletkezett.

A szerda hajnali esetről a horvát belügyminiszter csütörtökön azt mondta, hogy nincsenek terrortámadásra utaló jelek, senki nem hagyott hátra semmilyen üzenetet, és senki nem vállalta a tett elkövetését. A rendőrség az államügyészséggel és a nemzetbiztonsági szolgálattal karöltve külön csoportot hozott létre az ügy további vizsgálatára.