A nők voksainak megszerzéséért küzdenek a pártok az izraeli választási hadjárat hajrájában - írta vasárnap a Jediót Ahronót című izraeli napilap.
 
MTI - Két nappal a keddi választások előtt a nők egyötöde még nem döntötte el, hogy melyik pártra adja a szavazatát - derül ki közvélemény-kutatások adataiból. Az számok azt mutatják, hogy a nők inkább a szociáldemokrata Munkapárt felé húznak, amely ezért szombaton nagyszabású kampányt indított megnyerésük érdekében.
 
Seli Jehimovics, a párt elnöke azt nyilatkozta a lapnak, hogy „magától értetődően fordulunk a nőkhöz. Magam és a párt többi női képviselőjelöltje mélyen elkötelezettek vagyunk a női jogokért folytatott harcban. A nők dönthetik el, hogy milyen kormány alakuljon" a választások után - tette hozzá.
 
Jair Lapid centrista Jes Atíd (Van jövő) nevű pártja is a nőkre helyezte át a hangsúlyt. A jelöltlistán harmadik helyet elfoglaló politikusnő kijelentette, hogy „pártunk célja a férfiak és nők közti különbségek csökkentése és az esélyegyenlőség megvalósítása”.
 
Cipi Livni centrista Tnua (Mozgalom) nevű pártja is az ingadozó nők felé fordult az utolsó napokban. Számukra rendeznek gyűléseket és plakátjaikon az igék nőnemű alakjával is megszólítják a választókat.
 
A női politikus vezette balliberális Merec párt híres izraeli nők segítségével az előző parlamentben a nők érdekében elfogadtatott törvényjavaslataival kampányol.