A Magyarországi Munkáspárt 2006 az Európai Baloldali Párt tagjaként részt vesz az ellenzéki tárgyalásokon
 
MTI - Közös célunk a jelenlegi Fidesz hatalom leváltása, az alkotmányosság és a köztársaság visszaállítása, az újfasizmus elleni összefogás. A Munkáspárt 2006 a kizsákmányolt tömegeket képviseli, partnereitől egy mindenki számára elfogadható, erkölcsileg minden fél politikai identitásával összeegyeztethető szociális alapprogram elfogadását kéri, melynek céljai között van a gyermekéhezés felszámolása, általános béremelés, valódi munkahelyek teremtése, nyugdíjemelés, a kilakoltatások leállítása.
 
A költségek fedezésére baloldali megoldást javaslunk a leggazdagabb 1% luxusának, extraprofitjának és spekulációs ügyleteinek megadóztatásával. Az egykulcsos adórendszer helyett az alacsonyabb jövedelműeknek kedvező progresszív adóztatás bevezetését tartjuk szükségesnek. A társadalmi nyomor komoly kezelése, a szegénység csökkentése nélkül nem védhetők meg a polgári demokrácia alapjai sem.
 
A Munkáspárt 2006 nem hagyja, hogy az ellenzéki összefogás megismételje a múlt hibás, neoliberális gazdaságpolitikáját, ami ismét csődhöz vezetne. A kapitalizmus gazdasági világválsága megmutatta, hogy a marxisták helyesen értelmezték a fennálló rendszer hibáit, és a társadalmak szociális alapon való átalakítására van szükség. A Munkáspárt 2006 az Európai Baloldal részeként a megoldást a Szociális Európa megalapításában látja, és a hazai viszonyok között is ezt az alternatívát képviseli.
 
Kiadó: Magyarországi Munkáspárt 2006