Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés mellett hamis tanúzásban is bűnösnek találta a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla keddi ítéletében azt a férfit, aki 2011 nyarán féltékenységből megölte élettársát. A per harmadfokon a Kúriához kerül.

MTI - Fórizs Ildikó, a táblabíróság sajtószóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az ítélőtábla egyebekben helybenhagyta az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék ítéletét, amellyel a férfit 20 év fegyházbüntetésre ítélték.
 
F. Bertalan büntetett előéletű, korábban elsősorban vagyon elleni bűncselekmények miatt volt büntetve. Többszörös visszaeső.
 
A vádlott és a sértett élettársi kapcsolatban élt Mezőkövesden. Mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, emiatt és a féltékenység miatt gyakori volt köztük a veszekedés és a verekedés, a férfi többször bántalmazta az asszonyt. A férfi 2011 júliusában ittas állapotban, a lakásukban egy farúddal verte, majd magára hagyta a nőt, akinek az életét idejében érkező, szakszerű orvosi ellátás esetén megmenthették volna.