Bajnai a Lúd Milla
A Haza és Haladás Egyesület nem tervezi a minimálbér csökkentését - közölte a szervezet az MTI-vel a Fidesz sajtótájékoztatóján elhangzottakra válaszul.

MTI - Tapolczai Gergely fideszes országgyűlési képviselő szerdán azt mondta: ha megvalósulna a Haza és Haladás minimálbér-csökkentési javaslata, azzal legalább nyolc másik ellátás összege is csökkenne.

Az egyesület erre reagálva közölte: a Fidesz hazugságokat ismételget, ugyanis nem tervezik a minimálbér csökkentését.

Mint írták, éppen a Fidesz-kormány csökkentette a minimálbér reálértéket, miközben több mint egyharmadával növelte a vállalkozók terheit. Ez a gazdaságpolitika nem egymillió új munkahelyet teremt, hanem több tízezer meglévőt sodor veszélybe - olvasható a közleményben.

Ezért - folytatták - a Haza és Haladás a gazdasági növekedés beindítása érdekében olyan minimálbérrendszert javasol, amely nem vesz el a munkavállalóktól, viszont csökkenti a munkahelyteremtő vállalkozók terheit.

Megjegyezték: az elmúlt két év rossz kormányzati politikája a felelős azért, hogy a minimálbért keresők kevesebbet kapnak kézhez, mint a kormányváltás előtt, és azért is, hogy az álláskeresési járadékot már csak három hónapig folyósítják.