Rendkívüli számú megkeresés érkezik a Segélyszervezet országos Segélyközpontjába 

Látva a rendkívüli hideg miatt országos Segélyközpontjába érkező segélykérések hirtelen megnövekedő számát, január 31. és február 29. között megnyitja 1353-as adományvonalát az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy minél több hozzá forduló rászorulón tudjon segíteni.

A megnövekedett számú segélykérések teljesítéséhez megfelelő anyagi forrásra van szükség. A 1353-as adományvonal hívásával egyenként 250 forinttal lehet hozzájárulni ahhoz, hogy a beérkező kéréseknek megfelelően az Ökumenikus Segélyszervezet többek között tüzifával, ruhával, lábbelikkel, takarókkal tudjon segíteni a bajbajutottakon. (A hívások kapcsolási díja 10 forint. A feltöltő kártyás - prepaid - telefonokról indított hívások esetében az adomány összege a mindenkori hatályos áfa értékével csökken).

Az országos Segélyközpontba folyamatosan érkeznek a megkereső levelek, telefonok, sőt e-mailek is. Ezek legtöbbjében a mindennapi, általános életviteli nehézségek megoldásában kérnek segítséget. A Segélyszervezet többek között élelmiszerrel, higiénés eszközökkel és egyéb tárgyi adományokkal, éves szinten 17.000-es számban igyekszik folyamatosan enyhíteni a gondokat.