Több mint 54 millió forintot adományoztak a Tesco vásárlói november 26. és december 31. között az Ökumenikus Segélyszervezet munkájának támogatására.
 
MTI - Az 54 millió 267 ezer 960 forintot jelképező csekket Gerard Gray, a Tesco-Global Áruházak Zrt. vezérigazgatója adta át csütörtökön Lehel Lászlónak, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójának Budapesten.
 
A segélyszervezet az összegyűlt adomány 30 százalékával azokat támogatja, akik valamilyen rendkívüli okból krízishelyzetbe kerültek, 35 százalékkal a segélyszervezet otthonaiban megforduló családokat, 35 százalékkal pedig további kiléptető otthonok létrehozásával segíti az önálló életre ismét képes rászorulókat - mondta el Lehel László az adomány átadását követően.
 
Figyelemre méltónak nevezte, ha egy nagyvállalat a társadalmi felelősségvállalásban élen jár, és nem feledkezik meg arról, hogy Magyarországon sokan nagyon nehéz szociális körülmények között élnek. Egy jó példa másokat is inspirálhat, és ha ezen az úton közösen járunk, akkor sok gondot meg tudunk oldani, mert az összefogásban nagy erő rejlik - tette hozzá.
 
Gerard Gray kiemelte, hogy az adomány több ezer családnak biztosít támogatást, és az Ökumenikus Segélyszervezet gondoskodik arról, hogy legrászorultabbak jussanak segítséghez. Szavai szerint a Tesco pénztárosai kiváló munkát végeztek, hiszen ők biztatták a vevőket az adventi időszakban a kuponok megvásárlására. A vállalat szándéka, hogy a jövőben is támogathassák a hátrányos helyzetű családokat Magyarországon - közölte.
 
A sajtótájékoztatón a legtöbb kupont értékesítő pénztárosok virágcsokrot és egyéb ajándékot vehettek át.
 
A Tesco 2010-ben 7 millió, 2011-ben közel 20 millió forintot gyűjtött össze a segélyszervezet munkájának támogatására.