A Jobbikot nevezte egyedüli valódi alternatívának a jelenlegi kormányoldallal szemben a párt alelnöke.

MTI - Véleménye szerint a baloldal is ugyanúgy az elmúlt 22 év elhibázott politikájának folytatásában érdekelt, mint a Fidesz. Erről Volner János beszélt szombati sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta: bár három pólusú a magyar belpolitika, valódi választási lehetőség csupán kettő van.

Szerinte az első pólus "a jelenleg éppen a kormányzati alkalmatlanságát bizonyító Fidesz", a második pedig a "bevallottan az Egyesült Államokból pénzelt baloldal az MSZP-vel, Bajnaival és az LMP-vel". A jobbikos politikus kiemelte: a Fidesz és a baloldal közös jellemzője, hogy a status quót egyaránt fent kívánják tartani. Szerinte ezt bizonyítja, hogy egyikük sem fordul szembe a "pénzhatalommal", és nem állnak az emberek oldalára a bankok ellenében, valamint nem építenek az EU mellett más felvevőpiacot a magyar gazdaság számára, ezáltal a világ leglassabb gazdasági fejlődést produkáló övezetéhez kötik Magyarországot.

Emellett a Fidesz és a baloldal esetében a Jobbik szerint a pártokhoz kötődő nagyvállalkozók és nagyvállalatok határozzák meg gazdaságpolitikájuk irányát. Végül Volner János úgy fogalmazott: "a Fidesz és a baloldal közös jellemzője, hogy kiszolgálják Izraelt és a cionista törekvéseket. Nem csupán megszavazták az Országgyűlésben Izrael társulási szerződéseit az EU-val, de a zsidó szervezetek egyetlen füttyentésére a Fidesz Bajnai Gordonnal és az LMP-vel közösen megalakította a Jobbik-ellenes nagykoalíciót".

A Jobbik - a harmadik pólus - ezzel szemben vissza szeretné szerezni Magyarország Keleten elveszített felvevőpiacait, a Jobbiknak nincsenek "oligarchái", és politikáját a nemzeti érdekek képviselete határozza meg, Izrael kérdésében pedig az igazságot képviseli, és nem volt hajlandó egy olyan, faji diszkriminációt alkalmazó állam társult tagságát támogatni, amelyet ENSZ-határozatok tucatjai ítéltek el erőszakos, rasszista fellépései miatt - fogalmazott Volner János.