Közel 120 ajándékcsomagot osztott szét ma a Télapó krampuszok társaságában Topolyán, a Művelődési Házban hátrányos helyzetű gyerekeknek. 

A jótékonysági akció, mely keretében a rászoruló gyerekek karácsonyi és újévi ajándékaira gyűjtöttek, még november elején elkezdődött a Vöröskereszt topolyai községi szervezete jóvoltából. A papírgyűjtési akciót támogatta a községi önkormányzat. Több közvállalat, intézmény, a Rotary klub és néhány polgár is csatlakozott hozzá. A helybeli Dušan Petrović jótékonysági koncerteket szervezett, melyek bevétele is a csomagok tartalmát gazdagította. 

A topolyai Népkönyvtár játékokat gyűjtött, amelyek ugyancsak a fenyőfa alá kerültek. Összesen 145 csomag készült el, melynek egy részét még karácsony előtt szétosztották, ma pedig a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény óvodásainak, a Csáki Lajos és a Nikola Tesla Általános Iskola alsósainak és ötödikeseinek egy csoportját örvendeztette meg a Télapó, akivel közösen még dalra is fakadtak. 

A szervezők nevében Kospenda Josip, a Vöröskereszt topolyai közgyűlésének elnöke mondott köszönetet az akció résztvevőinek, és azt is elárulta, hogy folytatódik a jótékonykodás. Bízik benne, hogy húsvétkor is sok kisgyermeknek okozhatnak majd örömet.
-kg-