Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
  
MTI - A szárazföld középső és délkeleti részének időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásnak köszönhetően arrafelé csendes, eseménytelen idő a jellemző. Napos és erősebben felhős, párás, ködös területek egyaránt előfordulnak, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

Ugyanakkor Izland feletti középponttal nagykiterjedésű ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere mentén Nyugat-Európában nagyrészt borult az ég. Elsősorban a Brit-szigeteken és Franciaországban több helyen esik az eső, záporeső. Ciklon alakítja a Kelet-európai-síkság időjárását is, főként az Ural előterében sokfelé havazik, helyenként hófúvás is kialakul. A csúcshőmérséklet északon és keleten jobbára -1, -9 fok között változik, de Skandináviában nagyobb területen mérnek -10 fok alatti értékeket is. Ezzel szemben délen és nyugaton enyhe az idő, a kora délutáni órákra általában 10, 17 fok közé melegszik fel a levegő.

A Kárpát-medence időjárását hétfő estig döntően anticiklonális hatások alakítják, azonban éjszaka gyengülő hidegfront érinti az északi tájakat.
  
Várható időjárás az ország területén hétfő estig
  
Az esti, éjszakai órákban délnyugaton és a keleti, északkeleti országrészben többfelé képződik köd, illetve alacsonyszintű felhőzet, amely az utóbbi tájakon helyenként tartósan megmaradhat. Számottevő csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél a Kisalföld térségében napközben időnként megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.
  
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2, -7 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn nagyrészt 3, 8 fok között, északkeleten kevéssel fagypont felett várható.