Hátrányos helyzetű gyermekeknek szervez mesedarabot a Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete és bázisiskolája, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola december 1-jén 14 órától a debreceni Ifjúsági Házban.

Az iskola diákjai a Rozsda lovag és barátai című mesedarab bemutatójával ajándékozzák meg társaikat. A nézőtéren olyan hátrányos helyzetű, nagycsaládokban élő diákok ülnek majd, akik a Vöröskereszt debreceni területéhez tartozó településeken élnek: Fülöpön, Nyíracsádon, és természetesen Debrecenben. A karitatív szervezet meglepetésekkel is kedveskedik nekik a közelgő Mikulás-ünnep alkalmából.

A cél, hogy kizökkentsék a hétköznapok nehézségeiből a hátrányos helyzetű gyerekeket, felhőtlen perceket szerezve nekik.

A Rozsdalovag és a kísértet című mesemusicallel a Vörösmarty diákjai elnyerték az országos musicalverseny közönségdíját és az előkelő 2. helyezést, de beseperhették a legötletesebb látvány és a legjobb zenei összteljesítmény különdíját is. Ezenfelül persze a történet is izgalmas: otthontalan szellem kísért Rozsda lovag várában, és a házisárkánnyal kísértetshow-t rendez. Összesereglik számos vasvitéz és bádoglovag, de megjelenik Szélvész várkisasszony és Ólomláb király is. A fényes lovagi tornával záródó produkció nagyon látványosnak és izgalmasnak ígérkezik – sok-sok zenével, tánccal, vidámsággal - írja a dehir.hu.