Családi házába az ablakot befeszítve megpróbáltak bejutni ismeretlenek, akiket megzavart és elfutottak - egészen a rendőrökig.

Egy székesfehérvári férfi tett bejelentést betörés kísérletről a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére 2012. december 29-én reggel. A bejelentő elmondta, hogy Székesfehérvár, Madách utcában található családi házába az ablakot befeszítve megpróbáltak bejutni ismeretlenek, de ő megzavarta őket. A személyek a helyszínről a Hunyadi utca irányába futottak el. A rongálási kár 60.000 Ft.

A háztulajdonos által az elkövetőkről adott személyleírás alapján a járőrök nem sokkal később a Sárkeresztúri úton intézkedés alá vontak három sárkeresztúri férfit. Miután előállították őket a kapitányságra, a sértett fel is ismerte őket. Így a 20, 27, illetve 30 éves sárkeresztúri férfiakat a fehérvári nyomozók kisebb értékre elkövetett betöréses lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket – tájékoztatta a ma.hu-t a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság