Előszó
Ebben a kötetben a versek minden sora egy-egy lélekcsepp. Egy szeretetre vágyó lélek cseppjei. Bárki olvassa ezeket a verseket, mindenki számára érthető és mégis valami plusz érzést tud adni. Azt az érzést, hogy IGEN, ez is én vagyok, meg ez is… és milyen szépen le lehet ezt írni!
Legyen verseiben akár kín, vagy boldogság, vágyakozás, vagy emlékezés, mind a napi való életből vett igazságok, úgy láttatva, ahogy még senki nem tette meg. Sok művére jellemző a rövid sor és a pár soros versszakok, de senkit ne tévesszen meg: ezeket a verseket is legalább kétszer lehet érteni és kell is olvasni. Az első olvasatra jönnek a képek, majd valahányszor újra olvassuk, újabb titkok, érzések bújnak elő. A mélységek jellemzője a tömör fogalmazás, és bár akárki gondolhatja, tudna szavakat „összedobálni” ilyen rövid versformába, be kell látnia, ez nem is olyan könnyű. A tehetséges költőnő - néha önmarcangoló hangulatot teremtve - a végére láttatja a megoldást: tudja, és a sorok között mi is megtalálhatjuk a titkot. Az elsődleges titok az egyszerű szavakban, az egyszerű képekben és írójának a maximalizmusában rejlik. Érthető ezalatt, hogy nem állt meg az írásban csak gondolatainak közvetítésével, hanem törekszik a nyelvhelyesség betartására is. Hiszen aki versel, annak nem elég csak beszélni, írni tudni. A tudás olyan, mint a Föld körül található oxigénburok: amikor levegőt veszünk, csak egy kis részét vesszük el, majd korunkkal arányosan egyre többet és többet, és a végére mégsem jutunk oda, hogy minden rétegből és földrészből vegyünk magunkhoz, hiszen erre kevés egy emberi élet. A tudás, amelyet Gabriella birtokol, nem automatizmus, hanem természetes igény. Ez tükröződik ebből a kötetből. Aki többet akar tudni, annak olvasnia kell ezt a verses könyvet.
Ajánlom mindenkinek ezt a szép és igényes gyűjteményt.
Radnó György


Ajánlás

Oláh Gabriella versei a mai ember töprengéseiről, álmairól, fájdalmairól és örömeiről szólnak. Nyelvezete egységes, választékos. A versek megkapó hangulata, ritmusa, tiszta, választékos nyelvezete igazi kikapcsolódást nyújt mai rohanó világunkban.
Fölösleges sallangoktól és pátosztól mentes, az „egyszerű” olvasó számára is befogadható, lendületes versek, melyek kifejezik alkotójuk lelki szépségét, ember- és természetszeretetét.
Balogh Veronika lektor



Vagy itt: http://elokoltok.tripleclicks.com