Előszó


Szabadon szárnyaló a költészet, amit itt kézhez veszünk. Vigyázzon az olvasó is, nehogy elrepüljön e könnyed, légies sorok között. 
Az angyalok szerethetik alkotójukat legalább annyira, amennyire ő imádja őket. Amikor nem is említ soraiban angyalokat, akkor is felfedezhető a szárnyalása. Egyszerű, rövid versei, amelyek sokszor központozás nélkül - egy lélegzetre – készültek, a mély igazságok csodás virágoskertjébe varázsolják lelkünket is. Igazi nőies költeményei őszinték és mesések, minden percben meseországba képzelhetjük magunkat. Senkit ne csapjanak be a néha csak 5-8 soros versek, hiszen egy egész emberöltőt tud a költőnő belesűríteni akár egyetlen sorába is. A lírát szeretőknek egy igazi mézes csupor ez a kis kötet. 
Etela Dvořák Szlovákiában alkotó magyar költőnk. Duplán is hátrányos a helyzete, hiszen nem tanult sohasem magyar szót, minden iskoláját szlovák nyelven végezte el. Ezért különösen értékes az a hatalmas szókincse, amelyet megirigyelhet mindenki, aki itthon idegen nyelvet csak néha hallott. 
Különösen szép az Isten-képe, mely látása szerint egy valós hétköznapi hős, aki mindig segít, minden percben, akkor is, amikor látszólag nem tesz semmit. A különös az istenes verseiben, hogy úgy érezhetjük, mintha az anyatejjel szívta volna magába a hitet, mégsem elvakult hívő, hanem szerény és megbocsátó. Költeményei az örökkévalóságnak szólnak és azoknak, akik szeretnek elgondolkodni azon, hogy a hétköznapi dolgok is mennyire színesek tudnak lenni pár sor vers olvasása után.
Ahogy a soraiban is írja:
“...a fájdalom amerre vonz
oda megyek
mint Krisztus
vállán a négy irányba mutató kereszttel” - versei is szétterülnek a lelkünk mélyén minden irányban és maradandó nyomot hagynak.


Radnó György


Megrendelhető: http://elokoltok.tripleclicks.com/