A magyarok mindig akarnak valamit, a figyelmünket, a területeinket, a verést, az ingünket is – írja a román bulvárportál, a wowbiz.ro. Ráadásul Csibi Barna közönséges rablóvezérnek nevezte Mihály vitéz vezérét, Baba Novacot. Rettentően felháborodott ezen egy tüzes román lány, Raluca Podea - írja a manna.ro.

Raluca Podea december 1-én, a románok nemzeti ünnepén, amikor az Erdéllyel való egyesülésükre isznak, reggel 6-kor ébredt. Elénekelte a román himnuszt, autóba szállt és meg sem állt

A lány szerint a magyarok csúfnevet adtak a csodálatosan hangzó Sfântu Gheorghe nevű városnak, ezért a városjelző táblánál kiszállt az autóból, és megmutatta, mije van. Meztelen keblét - az alkalomhoz illően - nemzeti színekre festett be és úgy pózolt.

A portál szerint az újságíróik csapata már napokkal előbb ott vesztegelt a tábla környékén, mert nem sikerült ledönteniük a nyelvi határokat. Nem úgy Ralucának, a szélsőséges lány egyből bebocsátást nyert a városba, ahol a 15 ezres helyi román kisebbség ovációval fogadta. Elismerték, hogy életükben először tekintettek úgy arra a táblára perceken keresztül, hogy eszükbe sem jutott a szent szó.