Az öngyilkosságba menekülő ápolónő, Jacintha Saldanha családja megemlékezést tartott elhunyt szerettük tiszteletére a londoni Westminster-székesegyházban.

Kisebb tömeg emlékezett tegnap Londonban Jacintha Saldanhára, a II. Edward klinika ápolónőjére, aki azután vetett véget életé-nek, miután kiderült: két ausztrál rádiós átverte őt, amikor Katalin hercegnô állapotáról érdeklődtek.

Az elhunyt nővérke férje, Benedict Barboza és két gyermekük, a 14 éves Lishaa és a 16 éves Junal megrendülten álltak Anglia legnagyobb római katolikus templomában.

– Amióta találkoztunk, mindig mellettem álltál, nehézségben, boldogságban. Most, hogy elmentél, kitépték a lelkem egy részét. Csodás mosolyod, pezsgő személyiséged nélkül a házunk üressé vált. Tizenkilenc évet töltöttünk együtt, a szeretet és megértés erős kötelékében, amelyet halálomig becsben tartok. A veszteséged nagyon fájdalmas, és senki nem veheti át a helyedet az életemben többet. Szeretlek, és hiányozni fogsz örökké – mondta a gyászoló férj, majd gyermekei is elbúcsúztak mamájuktól.

A gyászoló férj független vizsgálatot követel. A brit sajtó szerint Jacintha több búcsúlevelet is hátrahagyott, állítólag az egyikben a kórház vezetését bírálja, a kollégáira is panaszkodik, akik halála előtt többször megbántották.

Egy másik üzenetében az ausztrál rádiósokról ír, a harmadikban pedig a temetésére vonatkozó utasításokat ad. Jacinthát szülőföldjén, Indiában helyezik végső nyugalomra.