Egy ritka és rendkívül kegyetlen genetikai elváltozás legyőzte a Fuel egykori tagját, Sarah Kirschet. 

A punk szféra egyik legkülönlegesebb tagja hagyta hátra a stílus kedvelőit. Sarah Kirschet negyvenkét éves korában érte utol a halál, miután az elmúlt bő egy esztendőt a Fanconi-anémia elleni küzdelemmel töltötte. A ritka genetikai elváltozás leukémia és egyéb rákos daganatok kialakulásához vezet, és szinte lehetetlen legyőzni. Sarah is több kemoterápián átesett, de egyik sem segített rajta.

Kirsch anno Mike-ként jött a világra, és élete nagy részében titkolta valódi nemi identitását. Csupán néhány éve vállalta fel, hogy transzszexuális, és változtatta a nevét Sarahra, meglelve így a lelki békéjét. Ám a sors nem hagyta, hogy sokáig boldog legyen, és rászabadította az addig lappangó öröklött betegségét.

Sarah a modern punktörténelem egyik legjelentősebb alakja volt a nyolcvanas évek közepétől kezdve. Legnagyobb sikerét a Fuel tagjaként érte el, de játszott a Pinhead Gunpowder nevű szuperbandában, amiben a Green Day-es Billie Joe Armstrong szintén hosszú időt lehúzott. Élete utolsó szakaszában is aktív volt, de igazán nagy dolgokat már nem vitt véghez.