A Visa Europe lehetséges kivonulására reagálva, a MasterCard megerősíti, hogy Magyarországon kíván maradni.

A sajtóban napvilágot látott hírre reagálva – mi szerint a MasterCard fő versenytársa fontolgatja kivonulását Magyarországról – a MasterCard szeretné kifejezni elkötelezettségét a magyarországi bankkártya-birtokosok, bankok, a magyar kereskedők, fogyasztók és az elektronikus fizetések fejlesztése iránt hazánkban.

Hemberger András, a MasterCard Europe igazgatója kiemelte: "A MasterCard fő küldetése mindig is az volt, hogy jobb alternatívát kínáljon ügyfeleinek a társadalom számára költséges, a fogyasztók számára pedig nehézkes készpénzfizetéssel szemben. Az erős verseny ellenére ez közös célja az elektronikus fizetési üzletág összes szereplőjének. A MasterCard eltökélt szándéka, hogy tovább folytatja a harcot a készpénz ellen, egy intelligensebb és biztonságosabb fizetési mód elterjesztéséért."

A MasterCard jelenleg igen népszerű a magyar fogyasztók, kereskedők és bankok körében. Ez annak köszönhető, hogy az elmúlt évtizedben a bankokkal együttműködve, folyamatosan vezette be hazánkban is a legújabb elektronikus fizetési termékeket. A kártyatársaságnak nagy szerepe volt a biztonságosabb EMV chipkártyák bevezetésében, 2009-ben elindította érintésnélküli kártyaprogramját, a PayPassTM-t, majd nem sokkal később startolt a MasterCard® Mobile fizetési alkalmazás. A SecureCode™ a biztonságosabb online vásárlásokat segíti, míg a kártyatársaság reptéri várója a prémiumkártya birtokosok kényelmét növeli.

A kártyatársaság minden innovációja a biztonságosabb, egyszerűbb és hatékonyabb fizetést szolgálja, melyek jótékony hatását a magyar kereskedők, fogyasztók és az állam egyaránt érzékeli. Ugyanakkor a MasterCard folyamatosan fejleszti a kártyaelfogadást Magyarországon, több országos kampány tervezése, finanszírozása és kivitelezése kötődik a nevéhez. A kampányok elsődleges célja, hogy a fogyasztók minél tudatosabban intézzék pénzügyeiket, a kereskedők pedig értesüljenek a kártyaelfogadás előnyeiről.

„Büszkék vagyunk a Magyarországon elért eredményeinkre, melyeket a készpénz kiváltására tett folyamatos erőfeszítéseinknek köszönhetünk. A MasterCard küldetése, hogy a fogyasztók és a kereskedők számára is intelligens és biztonságos fizetési alternatívát nyújtson, ezáltal támogatja az átmenetet a készpénzmentes társadalom irányába. Meggyőződésünk, hogy a MasterCard által megállapított jelenlegi hazai interchange díj mértéke támogatja a fent említett célkitűzéseket” – hangsúlyozta Hemberger András.