December 20-án, csütörtökön Ivan Mihajlo vezetésével megtartották a VI. Összehívású Munkácsi Járási Tanács soron következő plenáris ülését.

Az eseményen részt vett Ilja Tokar, a Munkácsi Járási Állami Közigazgatási Hivatal vezetője, a bűnüldöző szervek képviselői, a járáshoz tartozó települések polgármesterei, a járási közigazgatási hivatal osztályainak, irodáinak, szolgálatainak vezetői.

A gyűlés a Munkácsi Járási Tanács vezetőjének a beszámolójával kezdődött. Ivan Mihajlo beszámolt eddigi tevékenységükről, eredményeikről, s kifejezte abbéli reményét, hogy a társadalmi-gazdasági fejlődés pozitív mutatóját a jövőben is fenn tudják tartani.

Ezt követően V. Svenda, a Munkácsi Rendőrség vezetője beszélt a bűnözés elleni küzdelmükről, a közrendről és a 2012-es eredményeikről. R. Pjatka munkácsi járási főügyész felszólalásában a körzet jogi állapotáról, az azt megerősítő intézkedésekről és az ez évi tevékenységükről tájékoztatott.

A napirendi pontoknak megfelelően a gyűlésen jóváhagytak több olyan programot, melyeket a következő évek során dolgoznak ki, és hajtanak végre a járásban, s amelyek az oktatás és a kultúra fejlődését, a szociális védelem javítását, az egészségügyet, a közlekedésbiztonságot, az ifjúsági, család- és demográfiai politikát, a távközlést, a polgárvédelem fejlesztését és informatizálását stb. érintik. A Munkácsi járás képviselői jóváhagyták Lóka (Lavki), Kustánfalva (Kustanovicja) és Felsőkerepec (Verhnyij Koropec) községek határainak kiszélesítését.

Végezetül Ivan Mihajlo bejelentette, hogy december 25-én a tanács rendkívüli ülést hív össze, melyen a 2013-as költségvetést vitatják meg.

A zakarpattya.net nyomán