Jiczhár Gafni amatőr feltaláló és kerékpáros négy évig bütykölte azt a csodabiciklit, amit a napokban mutatott be a világnak. 

A csodabogár feltaláló a valaha létezett legzöldebb biciklit fejlesztette ki, melynek a költségét 9-12  dollárra becsüli. A bicikli újrahasznosított csomagolási kartonból készült, nem tartalmaz semmilyen mérgező anyagot és ellenáll a tűznek és a víznek. A bicikli vázát képező csomagoló kartonokat úgymond origami technikával hajtogatta össze, hogy megerősítse és a terhelést évekig próbálgatta, míg elérte azt a hajtogatási módot, mely képes az embert elbírni. Majd egy szabadalmazott gyantával kente be, mely nem csak a színt adja meg, hanem tűz- és vízálló lesz a bicikli.


De nem csak a kerékpárváz újrahasznosított, hanem a kerekek, a kormány és a nyereg is. A lánc és a szíj autóból van újrahasznosítva, a pedál pedig újrahasznosított PET palackból készült.

A gyártása hamarosan megkezdődik, főleg gyerekbicikliket és kerekes székeket szeretnének ezzel a technológiával gyártani. De szeretné ezzel az olcsó biciklivel a zsúfolt harmadik országbeli nagyvárosok közlekedési szokásait is megváltoztatni.

A kész termék súlya 9 kg és 220 kilós embert is elbír a bicikli.