- Nemrég, egy debreceni koncert apropóján vetődött fel egy esetleges interjú lerendezése veletek, amit be is ígértünk a Pólus Online olvasóinak. Nos ezt kívánjuk pótolni, ezzel a beszélgetéssel. Első kérdésem az lenne, hogy mikor alakult a Wasabi Kht?


- 2010 tavaszán kezdtünk el kettesebn dolgozni Nellivel, igazi zenekarrá 2010 őszén váltunk, amikor egy hirtelen lépéssel két és félszeressére növeltük a létszámot, hogy olcsóbban jöjjön ki a próbaterem..A WasabiKht. tagjai:
Hajdu nelli énekesnő, Hain Réka basszusgitáros, Bodzsár Tamás billentyűs, trombitás, Kludovácz Csaba dobos és jómagam, nagy Gábor gitáros.

- Biztos sokan felteszik a kérdést, hogy milyen asszociációs mondanivalót rejt a zenekar neve? Most hadd rohanjalak le most benneteket ezzel a kérdéssel.

- A zenekar neve azt jelenti, hogy szeretjük az életet, fóleg a Palackorrú Delfineket.

- Tudomásom szerint a kis szenzitív Nelli írja a szövegeiteket, amikor múzsa rászáll a vállára. Mi történik akkor, amikor múzsa szárnyak csapkodnak a Nelli feje körül. Hogyan születnek a szövegek. Milyen zónából érkezik az inspiráció?

- Ez egy magánéleti kérdés.

- Ha már Nellit és a szövegírást ilyen szépen kiveséztük, akkor vegyük csak sorra a zenekar tagjait. Gábor mint életútkeresési személyiségzavarban szenvedő zeneszerző, dallamíró vagy mi a fene, hogyan jön a képbe? Esetleg mennyi bort képes meginni egy huzamra?

- Most éppen másfajta zenét szeretek mint 2 éve, és még másabbat mint 10.Az viszont nagyon jó zene lesz, amit jövőre fogok szeretni.Dalt írni meg kész csuda.Ahhoz meg jó a bor, főleg ha száraz és vörös.Na abból rengeteget sok huzamra.

- Réka mint egyfajta basszusgitározós, videó montázsló, vágó, daraboló és inspirált konspirátor nem gyakori zenészjelenség a magyar zenei iparban. Őt hogyan lehetne jellemezni? Mint a basszusgitár legyőzőjét vagy mint akinek a nagymamája nem bírja el a zongorát?

- Réka 160 cm magas, arányos testalkatú, szőke, barna szemű vágó és basszusgitáros, aki mindkét dolgot ügyesen teszi.

- A szavak hegesztő-lakatosa, a zenekar kérdőjeleként manifesztálódott Tamás, tényleg olyan komoly kritikus mint amilyennek beállítja magát vagy ez egyfajta önbizalomhiányról tesz tanúbizonyságot.

- A kérdés jó, legközelebb megkérdezem tőle.

- S végül vegyük pellengérre azt a kopasz csávót is, aki ott a színpad végében a dobozokat csattogtatja. Ha jól tudom Csaba friss hús a zenekar életében. Milyen az íze?

- Csabinak örülünk, mint a fehér holló, mert nagyon ügyes fiú.

- Nos mivel már eleget dumáltatok magatokról. Essen szó a zenekarról is. A kérdésem az lenne, hogy honnan indultatok és most hol tart, az a finom zúzós mechanizmus illetve stílusos zenei megoldás, amit színpadra - visztek? 

- Őszintén szólva egyre jobbak vagyunk, s szerncsénkre elvétve ez a közönségnek is feltűnik.

- Hogyan képzelitek el a zenekar jövőjét? Honnan jöttök és merre mentek fellépni? És egyáltalán album- illetve videoklip-ügyileg hogy álltok?

- A közelgő Apokalpszis után folytatjuk a próbákat és a dalszerzést, jövő ősszel megjelenik az első Wasabikht. nagylemez, addig pedig koncertezünk, ahol csak bírunk.

- Ami az elixír videoklipjét illeti, mennyi társadalom koncepcionális kérdéseket visztek kép alá, mögé, fölé? Ezt, hogyan egyeztetitek a  szövegvilággal? Ti rendezitek a videó-klipeket vagy saját bejáratú emberrel dolgoztok?

- Az Elixír klip fő témája a munkanélküliség problémája.Nelli különböző foglalkozásokat űző karakterek bőrébe van bújtatva, mintegy meghozva a kedvet a nézőnek újabb képesítések megszerzésére mai nehéz világunkban.

- Utolsó kérdésem, amire máig keresem a választ az az lenne, hogy Hol halnak meg a galambok...

- A teraszomon szerencsére nem, pedig Buksi, a macskám hónapok óta rajra van az ügyön, csak hát pufi a lelkem, ezért lassú mint az Éti Csiga.
Bencze Attila (Pólus Média)

Végezetül pedig íme néhány videó a Zenekar tolmácsolásában: