Janics Natasa korábbi edzője, Kovács László szerint Kárász Anna személyében megvan a Szerbiába költözött háromszoros olimpiai bajnok kajakos utóda. 

"Ameddig együtt edzettek, Anna gyakran lapátolt jobb időt Natasánál, ami csöppet sem tetszett a rutinos bajnoknak, zsörtölődött miatta" - idézte a Blikk Kovácsot, aki hozzátette, hogy emiatt sokszor visszafogták Kárászt, nehogy sértődés legyen a dologból. "De ennek most örökre vége" - mondta az edző, aki szerint nem kell külön motiválni Janics utódát, mert egy kiemelkedően intelligens kajakosról van szó.

Kárász Anna (elöl) Vad Ninettával párosban

"Azért edzek heti tízszer, hogy ott legyek a 2016-os olimpián" - mondta az U23-as Európa-bajnokságon két aranyérmet nyert 21 éves kajakos, aki az autózásról is lemondott, hogy szegedi albérletéből kerékpárral járjon a Tiszára edzeni, elvégre az is felér egy erősítéssel. Korábban a Maty-éri edzőtelep őre is Kárász Annát jelölte meg Janics utódának, amikor a tudósító a szegedi embereket kérdezte meg az olimpiai bajnok távozásáról. "Még csak 21 éves, de minden távon megver mindenkit a korosztályában. Látja azt a fűzfát? Az alatt volt egy lakóbusz, Anna ott aludt, ott tanult, ott élt a versenyszezon alatt. Idővel kitölti majd azt az űrt, amelyet Natasa itt hagy."