Az augmented reality szemüvegek után kifejlesztették a kontaktlencsébe vetítést. Kezdünk átcsúszni scifibe. 

Belga fejlesztők elkészítették a folyékony kristály kijelzős kontaktlencsét, ami tényleg váratlan lépés az augmented reality gyakorlati alkalmazása felé. A szöveges üzenetek egyenesen a szemünk elé, éppenséggel majdnem a szemünkbe érkeznek. Jelle De Smet, a genti egyetem kutatója többféle technológia egyesítésével dolgozta ki megoldását. A képen egy dollárjel megjelenítése látható. A videón De Smet mutatja be a különlegesen vékony, görbült kijelző működését a laboratóriumban. A kontaktlencsébe integrált kijelző kereskedelmi, például az okostelefonos bevezetése öt éven belül várható.

A kutatók munkájának köszönhetően a hajlékony és vékony LCD -kijelző kontaktlencsébe építhető, és képek is vetíthetők rá, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. A technológiai alapja már kész, most kezdődik a hozzá kapcsolódó "alkalmazások" fejlesztése, amely az elkövetkezendő néhány éven belül hozhat eredményeket.

Ez az új technológia - ha már az alkalmazások is meglesznek hozzá - lehetőséget nyújthat majd a szöveges üzenetek fogadására, az utasítások közvetítésére navigáció során, és az egyes látászavarok korrekciójára is, sőt akár a napszemüveget is helyettesítheti.

Tehát igencsak univerzális lencsével van dolgunk. Nemcsak látásunkat könnyíti meg, de még SMS-ezhetünk is rajta, valamint az utasításokat is közvetíti navigáció során, mindezt a még fejlesztés alatt álló alkalmazásoknak köszönhetően. A fejlesztés a jövőben utat nyithat a kommunikáció egy új formájának.

VIDEÓ: